xscope link issue

Technical questions regarding the xTIMEcomposer, xSOFTip Explorer and Programming with XMOS.
MyKeys
Member
Posts: 13
Joined: Mon Jul 03, 2017 9:41 am

xscope link issue

Postby MyKeys » Fri Feb 09, 2018 11:44 am

Hi,

I want to use xscope in an XUF224 design but I'm getting the following link error when adding "-fxscope -DXSCOPE" to my build flags:

xscope_probe_xlink.S: Error: Undefined reference to '__sodEnd' (using xScope without specifying -fxscope?)
xscope_api.c: Error: Undefined reference to '__sodFlag' (using xScope without specifying -fxscope?)


Full build flags order:

Code: Select all

BUILD_FLAGS     = -DFLASH_MAX_UPGRADE_SIZE=128*1024 -fcomment-asm -Xmapper --map -Xmapper MAPFILE -Wall -O3 -report -lquadflash -fsubword-select -save-temps -g -fxscope -DXSCOPE -DXUD_SERIES_SUPPORT=4 -march=xs2a -DUSB_TILE=tile[0] -DADAT_TX_USE_SHARED_BUFF=1 -DQUAD_SPI_FLASH=1 -DDEBUG_PRINT_ENABLE_ALL


Any clues appreciated.

Thanks,
Mike.
User avatar
infiniteimprobability
XCore Legend
Posts: 1037
Joined: Thu May 27, 2010 10:08 am

Postby infiniteimprobability » Mon Feb 12, 2018 2:50 pm

Which XN file are you using? It needs to have an xscope link specified in it so that the mapper can connect the switch to the external xscope port (which connects to the XTAG)

Something like:

Code: Select all

         <Link Encoding="2wire" Delays="5clk" Flags="XSCOPE">
           <LinkEndpoint NodeId="0" Link="XL0"/>
           <LinkEndpoint NodeId="4" Chanend="1"/>
         </Link>
MyKeys
Member
Posts: 13
Joined: Mon Jul 03, 2017 9:41 am

Postby MyKeys » Tue Feb 13, 2018 2:21 pm

I was using an xn based on "XUF224-512-FB374-C20.xn" which indeed didn't have the xscope link specified.

Thanks for the help.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests