How to change USB Audio Class mode on the fly?

Sub forums for various specialist XMOS applications. e.g. USB audio, motor control and robotics.
MaximLiadov
Member++
Posts: 21
Joined: Mon Apr 16, 2018 9:14 am

How to change USB Audio Class mode on the fly?

Postby MaximLiadov » Mon Apr 16, 2018 9:41 am

In 2012 XMOS made excellence demonstration
https://youtu.be/q40ewSr05-w
Very impressive!

Have you (XMOS guys) any source code (or any documentation, any link) how to do the same trick with a modern XMOS xCore 200?

As for now, we just able to choose UAC mode in project file, before compiling firmware. So firmware could be either UAC1 or UAC2. In your video you did so on the fly. Do anyone have any information on this topic?

P.S. We have made XUF216 based prototype with the best in the world performance: 122 dBA SNR and 0.0001% THD. We use our own firmware with OLED screen connected (fw is based on XE216 multichannel KIT code example).

Image
MaximLiadov
Member++
Posts: 21
Joined: Mon Apr 16, 2018 9:14 am

Postby MaximLiadov » Wed Apr 18, 2018 10:59 pm

So, you basically said: look how cool it works! Yes, cool. So how is it possible??? Multiple firmware in RAM and some special trick to select it and reboot or? How exactly does it work? What was the role of hw switcher on the board?
User avatar
mon2
XCore Legend
Posts: 1218
Joined: Thu Jun 10, 2010 11:43 am
Contact:

Postby mon2 » Thu Apr 19, 2018 2:08 pm

The video shows off assorted Apple products so assuming this will require you to be Apple MFI approved. You should create a support ticket through xmos.com and supply your Apple MFI details to move forward. That is a common procedure with all such vendors when dealing with Apple products.

To apply for the Apple MFI programs, go here:

https://developer.apple.com/programs/mfi/
MaximLiadov
Member++
Posts: 21
Joined: Mon Apr 16, 2018 9:14 am

Postby MaximLiadov » Thu Apr 19, 2018 5:54 pm

Thank you, sir. I do not need in any Apple propietary connector. I need to select UAC mode on the fly.

2:25 "simply by changing a firmware that we are using we can change the operation of the device"

My question is: How to change a firmware by hw switch? Any clue?
User avatar
akp
XCore Addict
Posts: 201
Joined: Thu Nov 26, 2015 11:47 pm

Postby akp » Mon Apr 23, 2018 1:40 pm

It looks to me like the image is selected at boot time per this app note: https://www.xmos.com/download/private/A ... rc1%29.pdf
I haven't tried it but I suspect you could make a loader.xc would work on xCORE-200 chips. I don't know if that's changing the UAC version on the fly enough for you or not.
MaximLiadov
Member++
Posts: 21
Joined: Mon Apr 16, 2018 9:14 am

Postby MaximLiadov » Tue Apr 24, 2018 10:37 pm

Thank you, good man! That's exactly what I was looking for. I will definitely try this recipe.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests