startkit xmos not detected on windows/mac os x

Non-technical related questions should go here.
ast8346
Active Member
Posts: 39
Joined: Mon Jan 05, 2015 12:58 am

startkit xmos not detected on windows/mac os x

Postby ast8346 » Fri Apr 17, 2015 2:42 pm

Hello,

When i connect my startkit xmos on usb, xTimeComposer do not find any hardware on Run configurations.
I have tried to unplugged it many times.
When i put the micro usb i see only five led clignoting

Thanks

Jonathan

ast8346
Active Member
Posts: 39
Joined: Mon Jan 05, 2015 12:58 am

Postby ast8346 » Fri Apr 17, 2015 3:12 pm

just made this subject to check if anyone has found any solution
from myself I can add that when I run xTimecomposer without administrator mode it does see the startkit hardware, however I can not build an application as it gives 'e05 Access is denied' mistake
however, when I run xtimecomposer from virtual box on a windows xp or from safe mode with administrator permissions verse versa process occurs: it can build applications, but it doesn't see the startkit hardware
ps. windows 7 64bit i have
ast8346
Active Member
Posts: 39
Joined: Mon Jan 05, 2015 12:58 am

Postby ast8346 » Fri Apr 17, 2015 3:15 pm

a more detailed question would be:
what kind of drivers does it need to operate properly and see the hardware properly?
srinie
XCore Addict
Posts: 158
Joined: Thu Mar 20, 2014 8:04 am

Postby srinie » Fri Apr 17, 2015 6:10 pm

Hi,
No explicit drivers installation is needed; installing xTIMEcomposer is sufficient.
Can you double check if your host USB interface is USB 2.0 (not USB 3.0!)?
Hagrid
Active Member
Posts: 44
Joined: Mon Jul 29, 2013 4:33 am

Postby Hagrid » Fri Apr 17, 2015 10:36 pm

I have seen this kind of problem twice.

One was diagnosed as a sub-standard USB cable. Change cable, problem solved.

The other was a laptop with a USB 3 port. The owner was an IT guy who didn't realise his laptop had any USB 3 ports. Change to a USB 2 port, problem solved.

Return to “General Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests