xcore-audio hi-res 2 : 32bits on a Macbook with macOS High Sierra

New to XMOS and XCore? Get started here.
Jean-Pierre Ceysson
Junior Member
Posts: 7
Joined: Wed Apr 04, 2018 4:04 pm

Re: xcore-audio hi-res 2 : 32bits on a Macbook with macOS High Sierra

Postby Jean-Pierre Ceysson » Tue Apr 17, 2018 3:26 pm

We installed the xCORE-AUDIO-configuration-utility_1.0.0.zip but we have this error
Attachments
Capture d’écran 2018-04-17 à 16.18.43.png
(1.42 MiB) Not downloaded yet
Capture d’écran 2018-04-17 à 16.18.43.png
(1.42 MiB) Not downloaded yet
User avatar
larry
Respected Member
Posts: 275
Joined: Fri Mar 12, 2010 6:03 pm

Postby larry » Fri Apr 20, 2018 4:38 pm

Did you have access to documentation? I think it's a plain text file distributed alongside xConfigurator.
Jean-Pierre Ceysson
Junior Member
Posts: 7
Joined: Wed Apr 04, 2018 4:04 pm

Postby Jean-Pierre Ceysson » Tue May 22, 2018 9:01 am

We checked but there is no 32 bits configuration
User avatar
larry
Respected Member
Posts: 275
Joined: Fri Mar 12, 2010 6:03 pm

Postby larry » Fri May 25, 2018 3:08 pm

Resolution is set to 32bit in the xCORE-AUDIO's internal firmware.

What I meant was reducing the device to 48kHz using SAMPLE_RATE_BITMAP of the .cfg file. Then check if macOS still fails to offer a 32bit option.
Jordan
Junior Member
Posts: 6
Joined: Mon Jun 04, 2018 10:16 am

Postby Jordan » Mon Jun 04, 2018 10:45 am

Hello, I'm working with Jean-Pierre.
I understand what you mean, i found a cfg file in xConfigurator folder but how can I replace the existing internal firmware with my custom cfg file ?
You confirm it's this line ? (see Attachment).

Thanks in advance,
Jordan
Attachments
screenshot.png
(49.74 KiB) Not downloaded yet
screenshot.png
(49.74 KiB) Not downloaded yet
User avatar
larry
Respected Member
Posts: 275
Joined: Fri Mar 12, 2010 6:03 pm

Postby larry » Tue Jun 05, 2018 5:34 pm

The process is to run the xConfigurator script to generate a binary. This needs to be programmed in the SPI flash of your xCORE-AUDIO board.
Jordan
Junior Member
Posts: 6
Joined: Mon Jun 04, 2018 10:16 am

Postby Jordan » Wed Jun 20, 2018 1:11 pm

Do we really need to make it?
I mean, with windows (after having instal driver) i have no problem to work with 32bits and when i read documentation our xmos can work natively with mac os in 32bits :/
User avatar
larry
Respected Member
Posts: 275
Joined: Fri Mar 12, 2010 6:03 pm

Postby larry » Wed Jun 20, 2018 1:37 pm

It was just an idea to test if there is something about the device's descriptor that macOS doesn't like

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests