Search found 270 matches

by bearcat
Wed Oct 03, 2018 4:31 am
Forum: Development Tools and Programming
Topic: Troubles running xTIMEcomposer 14.3.3
Replies: 4
Views: 10635

Re: Troubles running xTIMEcomposer 14.3.3

I am running on Ubuntu 18.04 64 bit just fine. Here are my steps: sudo apt-get install openjdk-8-jre sudo tar -xf ./xTIMEcomposer-Community_14-Linux64-Installer_Community_14.3.3.tgz -C /opt Wrong character set. Search /opt/XMOS folder for libpangoft2-1.0.so.0. Delete it. cd /opt/XMOS/xTIMEcomposer/C...
by bearcat
Fri Jul 06, 2018 5:14 am
Forum: Other XMOS Development Kits
Topic: Windows 10 UAC2 native driver summary
Replies: 8
Views: 35464

Re: Windows 10 UAC2 native driver summary

Let me correct myself above. I did not try an inputs only configuration. So I can't answer that one.

If you do outputs only (which I tried), it will then apply #1 automatically and does work.
by bearcat
Thu Jul 05, 2018 4:17 pm
Forum: Other XMOS Development Kits
Topic: Windows 10 UAC2 native driver summary
Replies: 8
Views: 35464

Re: Windows 10 UAC2 native driver summary

Inputs only is fine. If you do inputs only, then #1 is applied without needing any changes. I did not test above 8 outputs, so not sure of the limit.

12 - Mixer not tested. I did not enable or test using the mixer option for the reference software.
by bearcat
Thu Jul 05, 2018 7:00 am
Forum: Off Topic
Topic: USB Audio 2.0 support coming to Windows 10 from Microsoft
Replies: 44
Views: 167073

Re: USB Audio 2.0 support coming to Windows 10 from Microsoft

I started a new thread for my summary. See:

viewtopic.php?f=8&t=6806
by bearcat
Thu Jul 05, 2018 6:54 am
Forum: Other XMOS Development Kits
Topic: Windows 10 UAC2 native driver summary
Replies: 8
Views: 35464

Windows 10 UAC2 native driver summary

Here's my summary of usage of the USB Audio 2.0 reference with the Windows 10 UAC2 native driver: Reference software works with only item #1. I tested the XS1-L1 HS Audio Development, and a custom board correctly with Windows 10 April 2018 version. Notes: 1 - Explicit Feedback only. This is more com...
by bearcat
Tue Jul 03, 2018 8:17 am
Forum: Off Topic
Topic: USB Audio 2.0 support coming to Windows 10 from Microsoft
Replies: 44
Views: 167073

Re: USB Audio 2.0 support coming to Windows 10 from Microsoft

(Edited since no reply yet with new data. I had microphone privacy turned on, silly me. And appears a poor USB cable.) I worked a little bit here... Ill keep the politics out for now. The Windows UAC2 native driver only supports explicit feedback per the website. 1 - Setting no inputs selects explic...
by bearcat
Wed May 30, 2018 4:34 pm
Forum: Development Tools and Programming
Topic: xTimeComposer 14.3.3 java versions on Ubuntu
Replies: 2
Views: 2006

xTimeComposer 14.3.3 java versions on Ubuntu

After an upgrade to Ubuntu 18.04, java version 1.10 auto updated once I loaded version 1.8. Appears xTimeComposer doesn't currently work with version 1.10. To save others time, here's how to specify to use version 1.8 with xTimeComposer. Edit the xTimeComposer.sh bash file to include the 2 java line...
by bearcat
Fri Feb 02, 2018 7:13 pm
Forum: Development Tools and Programming
Topic: Boot issue on custom board with tools 14.3.2
Replies: 2
Views: 1956

Re: Boot issue on custom board with tools 14.3.2

Thanks for the reply. Ok, another wrinkle, for the better. Using SM16: debugger no go as above, run no go (also tried adding xtag-divider in extra), flash ran 1 hour without completion (and no errors shown in verbose mode). SM8: debugger and flash good, have not tried run. Using my field firmware up...
by bearcat
Thu Feb 01, 2018 6:59 pm
Forum: Development Tools and Programming
Topic: Boot issue on custom board with tools 14.3.2
Replies: 2
Views: 1956

Boot issue on custom board with tools 14.3.2

I am having some trouble with a custom board that is expandable with either 1 or 2 expansion boards. Using all XU216-512-TQ128-C20 parts. Main board has one tile with each expansion having 2 tiles in series (XL7->XL0). Connected from XL7 + XL0 from the main to each expansion to boot from SPI from ma...
by bearcat
Wed Jun 28, 2017 2:09 pm
Forum: Development Tools and Programming
Topic: xflash problem cant find target XN
Replies: 2
Views: 3208

Re: xflash problem cant find target XN

Removing --target-file and --spi-spec doesn't work either. target-xn-v0-5871c5f1: Error: F03000 Failed to open file: target-xn-v0-5871c5f1. I was able to generate a bin file and successfully use through the run / flash inside xTimeComposer. Put in my options in the correct fields and it generated th...