AEC algorithm delay with XKVF3100

New to XMOS and XCore? Get started here.
andy wong
Member
Posts: 12
Joined: Tue Jan 02, 2018 12:04 pm

AEC algorithm delay with XKVF3100

Postby andy wong » Wed Jan 03, 2018 6:17 am

hi,everyone
I had a problem with the 3100 that when I used the 1i0o0_I2S_ONLY_48KHz_C43 to build the configuration, the delay of the sound from the microphone board input to the horn output was more than 50ms. I realized that this could be a delay for far-end stuff (beamform AEC AGC etc), is my guess correct? If right, I can turn off some functions such as AEC, because I am on-site equipment.
If anyone is willing to answer my question I will be very happy
Wish you a Happy New Year!
User avatar
infiniteimprobability
XCore Legend
Posts: 1121
Joined: Thu May 27, 2010 10:08 am

Postby infiniteimprobability » Fri Jan 05, 2018 10:56 am

See http://www.xcore.com/viewtopic.php?f=48 ... 461#p31425

Please try to submit questions once. Thanks!
andy wong
Member
Posts: 12
Joined: Tue Jan 02, 2018 12:04 pm

Postby andy wong » Mon Jan 08, 2018 1:22 am

ok, I want to use XK VF3100-C43 to do a live conference system. I want to use KIT directly to achieve my function, but I found that the algorithm provided by the library has a long time about the processing delay. What I mean is that the sound goes from the microphone to the speaker output after 50ms, which is something I can not accept ... so is there any way to solve it?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests