QE bit location override does not match SFDP response

Discussions relating to the XK-EVK-XU316
User avatar
Alextrical
Member
Posts: 8
Joined: Sun Mar 24, 2024 9:47 pm

QE bit location override does not match SFDP response

Post by Alextrical »

Hello all, I'm hoping i can get some help/advice

I'm currently using the examples compiled from the XCORE-VOICE Solution on Github https://github.com/xmos/sln_voice/
and flashing the xcore.ai explorer board, with the following commands

Code: Select all

xflash --quad-spi-clock 50MHz --factory example_ffva_ua_dev_adec.xe --boot-partition-size 0x100000 --data example_ffva_ua_dev_adec_data_partition.bin

Code: Select all

xflash --quad-spi-clock 50MHz --factory example_ffva_ua_adec_altarch.xe --boot-partition-size 0x100000 --data example_ffva_ua_adec_altarch_data_partition.bin

Code: Select all

xflash --quad-spi-clock 50MHz --factory example_ffva_ua_dev_adec.xe --boot-partition-size 0x100000 --data example_ffva_ua_dev_adec_data_partition.bin
However all the above commands result in the following warning:

Code: Select all

Site 0 reports warning: QE bit location override does not match SFDP response. Please check XN file or SPI-SPEC.
I'm not quite sure why this would be, the Evaluation board I'm using has a Adesto 25FF321A.

oddly looking at the equivalent lines in the code for the XK_VOICE_L7, the

Code: Select all

 <Attribute Name="QE_BIT" Value="flash_qe_bit_6"/>
is commented out. should the same be done for the XCORE-AI-EXPLORER

many thanks
User avatar
upav
Verified
Newbie
Posts: 1
Joined: Wed May 22, 2024 3:30 pm

Post by upav »

Hi Alex,

I would assume that the XCORE-AI-EXPLORER board support has fallen out of sync with the L71.
Could you raise an issue in the sln_voice repo?

Cheers,
Pavel
xmos software engineer